Euclides Distance System

Beröringsfri avståndsmätare med mycket hög noggrannhet

Euclides Distance mäter längder på bland annat plankor och stolpar med mycket hög noggrannhet och tillförlitlighet. Systemets huvudsakliga användningsområde är längdmätning av bräder i sågverk. Systemet passar även bra för liknande mätfall och kan vid behov anpassas efter kundens önskemål. Mätare finns installerade i Sverige sedan 2001.

Euclides Distance
Egenskaper
  • Beröringsfri avståndsmätning med mycket hög noggrannhet i små och stora mätområden.
  • Med en noggrannhet bättre än 1mm per 2 meter klarar Euclides Distance att leverera den svårlösta kombinationen av hög noggrannhet i ett stort mätområde.
  • Euclides Distance finns för närvarande i standardutföranden med mätområdet 0.5m, 2m, 5m och 20m. Även kundanpassade installationer med mätområde upp till 25 meter har levererats.
  • Laserpunkter belyser en yta och registreras av en kamera. Avståndet till punkterna beräknas med optisk triangulering.
Gränssnitt

Insamlad data presenteras på en dataskärm eller LED-display(er). Analysprogrammen är lättanvända och anpassas till kundens behov. Alla mätare kan styras via RS232/RS422/RS485 eller Ethernet-nätverk.

Exempel på löst mätfall

Euclides Distance används i en applikation för att mäta längden på blivande telefonstolpar. Systemet sitter stabilt monterat i en hård sågverksmiljö och mäter stolpar med längder upp till 24 meter. Även avståndet till en ställbar såg mäts. I ett med slutanvändaren framtaget gränssnitt registreras stolpens önskade längd och eventuellt kap varpå operatören verkställer detta.

Längdmätning av stolpar

Klicka på bilden för att se animeringen.