Nyheter

Oktober 2015 - Ny modell trucklaser LaserGuide+

Latronix nya modell trucklaser LaserGuide+ ökar säkerheten och underlättar lastning och lossning. Den är batteridriven och lätt att montera. LaserGuide+ är vibrationsaktiverad eller fjärrstyrd, beroende på inställningar

Februari 2015 - Ny modell avståndsmätare InSight 400LH-Pro med 30cm noggrannhet

InSight 400LH-Pro är den senaste modellen avståndsmätare i produktserien LH. Mätområdet är från 3.6m upp till 365m mot naturliga ytor och upp till 548m mot reflektor, noggrannheten är 30cm.

Augusti 2014 - Beställning av flera Euclides Sheet mätsystem

Euclides Sheet mäter bredd, längd och rätvinklighet av pappersark beröringsfritt och med mycket hög noggrannhet. Mätsystemet har modulärt design som kan kundanpassas. Euclides Sheet har inbyggd referensmönster för automatisk kalibrering och är okänslig mot vibrationer och andra störningar i industriell miljö.

December 2013 - Produktuppdatering grön Cirkellaser

Produktuppdatering: Våra LBD serien Cirkellasrar baserade på halvledarlaserdiod (520nm) finns nu med 5, 10 och 15mW optisk uteffekt. Den gröna cirkellasern LBD har 3 eller 4 gånger bättre synlighet än motsvarande röd (635nm) och används oftast när ytan som skall belysas är mörk eller avståndet till objektet är stort.

September 2013 - Ny punktlaser

Vi börjar leverera en kundanpassad punktlaser som används i gruvor och andra tuffa miljöer. Laserpunkten är ca 5mm på 20m avstånd. Samtidigt förbättras skyddsklassen (IP klass) av flera av våra lasrar.

2012 - Leverans av flera kundanpassade mätsystem

Under 2012 har vi levererat flera kundanpassade Euclides mätsystem som används i järnvägsapplikationer. Leveransen inkluderar Rail Gauge, Rail Wear, OHL Height and Stagger and OHL Wear.

December 2012 - Annonsering i Småsågaren Nr. 5

Med Latronix skarpa laserriktljus ser du snabbt var sågsnittet kommer längre fram på stocken eller brädan. Laserlinjen underlättar inriktningen av den som ska sågas och ger en bättre kontroll över sågmomentet. Inga gissningar och omsågningar i onödan!

Juni 2012 - Produktförbättring LD lasrar

Vi har infört produktförbättringar vad gäller våra LD lasrar. Bättre isolering av laserelektronik från höljet som ökar störningsokänsligheten. Lasrarna blir tåligare mot störningar från elnätet och annan matning.

2011 - Ny order av flera beröringsfria mätsystem Euclides OWLS

Under 2011 har vi levererat 5 stycken beröringsfria mätsystem för användning i järnvägsapplikationer. Rail Gauge, Rail Ware, OHL Height and Stagger and OHL Wear.

Februari 2011 - Laser spårar upp järnvägsproblem

I samband med leveransen av Euclides OWLS mätsystem till Infranord skrev Ny Teknik om vår beröringsfria mätteknik. Euclides OWLS installeras på speciella mätvagnar och mäter bland annat kontaktledningarnas position, spårvidden och rälens slitage.

2010 - Leverans av mätsystem för järnvägsapplikationer

Vi är stolta att meddela att under 2010 har vi levererat 8 stycken mätsystem för användning i järnvägsapplikationer. Mätsystemen används för att mäta spårvidd, rälsprofil, kontakledningens höjd- och sidoläge och profil. (Rail Wear, OHL Height and Stagger and OHL Wear)

April 2010 - Beställning av Euclides Width & Diameter System

I april fick vi beställning på Euclides Width & Diameter System från ett stort schweiziskt företag som levererar maskiner till pappersindustrin. Euclides Width & Diameter ska mäta bredd och diameter på upp till 4000mm breda pappersrullar med ±2mm noggrannhet.

Juli 2009 - Beställning av tre beröringsfria mätsystem Euclides OWLS

Vi är mycket glada att få leverera den tredje generationen Euclides OWLS för beröringsfri mätning av kontaktledningarnas position och rälsprofilen på de svenska järnvägarna.

Juni 2009 - Beställning av Euclides Lab W155 från ett stort pappersbruk

Vi har fått beställning på Euclides Lab W155 från ett stort pappersbruk i Dalarna. Euclides Lab W mäter bredden av pappersremsor beröringsfritt med bättre än 0.1mm noggrannhet.

December 2008 - Framtagning av ny modell trucklaser TR LaserGuide+

Vi har tagit fram ett ny modell batteridriven trucklaser, TR LaserGuide+. Tack vare den inbyggda sensorn aktiveras laserstrålen bara när trucken är i rörelse. Fjädern som sitter mellan laserhuvud och drivelektronik möjliggör att laserhuvudet, när det träffar ett föremål, böjs bort istället för att fastna eller deformeras. Eftersom lasern drivs men 1st AAA batteri slipper man besvärliga kabeldragningar.

Oktober 2008 - Beställning av LaserDist Width

Vi har fått beställning från ett stort företag inom tillverkningsindustrin på LaserDist Width. Mätsystemet består av två fristående mätmoduler och en processormodul med inbyggd display. Breddmätningssystemet mäter upp till 8m långa stänger med hög noggrannhet. Mätvärdena skickas vidare genom Modbus Ethernet TPC till det befintliga styrsystemet.

Juni 2008 - Installation av MWS

Installation av MWS-5-CAM, beröringsfri breddmätningssystem, i slutet av juni. I samband med installationen skedde en genomgång om mätsystemets funktioner, användning och skötsel.

April 2008 - Order från Tetra Pak

Vi är mycket glada att få leverera vårt beröringsfria mätsystem MWS-5-CAM Multiple Width Measuring System till Tetra Pak. Mätsystemet ska mäta bredden av flera pappersbanor i en pappersmaskin. MWS-5-CAM är ett modulärt designat och flexibelt mätsystem som karakteriseras av mycket hög mätnoggrannhet och pålitlighet.