Nyhetsarkivet

Oktober 2007 - Ny modell handhållen avståndsmätare Disto D3

DISTO™ D3 mäter upp till 100m avstånd med ±1mm noggrannhet. Den inbyggda lutningssensorn känner av upp till 45° lutningar. Displaybelysningen tänds automatiskt tack vare en inbyggd sensor som känner av omgivningsbelysningen.

September 2007 - Vi lanserar nya modeller lasrar med högre uteffekt

Latronix AB lanserar nya modeller lasrar i LD och LRD serien med högra uteffekter. I LD serien erbjuder vi lasrar med upp till 25mW uteffekt och LRD serien upp till 150mW uteffekt.

April 2007 - Ny VD på Latronix AB

Ny VD på Latronix AB Mattias Mattsson tillträder sin nya tjänst som VD den 1-a april 2007. Mattias efterträder avgående VD Bo Sjögren.

Oktober 2006 - Ny modell avståndsmätare Disto A8

DISTO™ A8 har inbyggd digital sökare och integrerad lutningssensor som öppnar för nya mätmöjligheter. Du hittar ditt mål mycket enkelt med den inbyggda digitala zoomen. Med hjälp av lutningssensorn, som indikerar vinklar, kan man mäta horisontella avstånd och höjder indirekt. Läs mer om Disto A8 på vår hemsida Mätare.

Juni 2006 - Ny industriell avståndsmätare

DLS-B är en beröringsfri avståndsmätare med millimeternoggrann precision för användning i tuffa industriella applikationer. Mätområdet är från 0.05 upp till 500m (mot reflektor), noggrannheten ±1.5 eller ±3mm beroende på modell.

Juni 2006 - Två nya modeller avståndsmätare från Leica

Disto A2 är en behändig och noggrann avståndsmätare designad för inomhusanvändning. Mätområdet är från 0.05 upp till 60m, noggrannheten ±1.5mm. Disto A6 är en mer avancerad mätaren med inbyggd BLUETOOTH som möjliggör dataöverföring till olika program som t.ex. Word® , Excel®, AutoCad®) etc.

Mars 2006 - Stororder från Banverket

Vi håller sedan ett par veckor på för fullt att utveckla en avancerad mätutrustning till Banverket, Industridivisionen. Utrustningen skall med extremt hög precision mäta in höjd- och sidledsposition på kontaktledning monterad över järnvägsräls. Detta med Euclides OWLS, en mätutrustning som arbetar helt beröringsfritt.

I Sverige finns högt ställda krav på hur stor nedhängningen på kontaktledningen får vara, och all kontaktledning i landet mäts in regelbundet.

November 2005 - Branschtidningen vi i villa rekommenderar Disto A3

Så här skriver vi i villa i novembernumret 2005:

"Liten tumstock för hemmabruk"
"Ibland kan det vara svårt att mäta exakt och måttbandet räcker inte alltid till. Med Disto A3 kan du mäta enkelt och med en felmarginal på 3 mm. Den får plats i fickan och klarar upp till 5000 mätningar med samma batteri."